Povodňové škody v kraji ešte nevyčíslili

24.07.2008 Prešov

Prešov 24. júla (TASR) - Škody na komunikáciách, podmytých mostoch, lávkach či miestnych chodníkoch po povodniach, ktoré postihli v stredu 23. júla viaceré obce najmä v okresoch Bardejov a Stará Ľubovňa, nie sú ...
Vodou zničené či podmyté úseky ciest musia po stabilizácii situácie zhodnotiť pracovníci Slovenskej správy ciest. "Je predčasné hovoriť v týchto chvíľach o škodách, tie sa budú vyčísľovať až po upokojení situácie a potrebnej analýze, ktorá objasní, do akej miery došlo k poškodeniu mostov a narušeniu cestných telies. Len v Bardejovskom okrese sa veľmi predbežne dá hovoriť o vyše 60-miliónových škodách (1,991.635 eur), " uviedla dnes pre TASR hovorkyňa Prešovského samosprávneho kraja (PSK) Veronika Fitzeková. Dodala, že potom príde na rad schvaľovací proces a až po odsúhlasení Zastupiteľstvom PSK sa rozhodne, koľko financií a z akých zdrojov pôjde na úpravy spomínaných úsekov.
"Vlani vyčlenilo zastupiteľstvo PSK na poškodené úseky ciest, stabilizáciu situácie a opravu mostných konštrukcií po povodniach v roku 2006 viac ako 60 miliónov Sk (1,991.635 eur), " povedala Fitzeková.
Od roku 2004 má PSK v správe 2484 kilometrov ciest II. a III. triedy v kraji. Doposiaľ do ich úprav a rekonštrukcií vynaložil viac ako 1,5 miliardy Sk (49,790.878 eur).
 

Vyberte región